Intuïtief Schilderen

Zwart-wit, kort-lang, dik-dun, mooi-lelijk…allemaal termen die de mens heeft bedacht om met elkaar te kunnen communiceren. En alhoewel het handig is om elkaar te kunnen begrijpen, heeft dit er ook voor gezorgd dat we ons bepaalde ideeën vormen over dingen. En daar hebben we weer een bepaald gevoel bij. Zo’n gevoel vinden we fijn of niet fijn. Vaak zijn we hard aan het werk om een fijn gevoel te krijgen, in plaats van een situatie te ervaren zoals die is. Mooi of lelijk bestaat namelijk niet. Het is maar een idee dat is ontstaan in het hoofd van iemand. Zo hebben we vroeger als kind misschien geleerd dat we goed konden tekenen of niet. Onze omgeving zegt: “wauw, dát heb je mooi getekend!” of: “je moet binnen de lijntjes kleuren”. Dit doen we ook bij onszelf. Dit zijn allemaal ideeën, niets meer, niets minder!

Hoe heerlijk zou het zijn als je al die ideeën los kan laten en gewoon kan genieten van dat wat je doet?

Dat doen we met intuïtief schilderen. We genieten van het proces, je mag er zijn, met alles wat je te bieden hebt. En je hebt meer te bieden dan je denkt!

Wees welkom om dat in jezelf te komen ervaren tijdens de workshop intuïtief schilderen.

Begeleidsters: Lenneke van Doren en Silvie van Hoek
Datum: vraag ons naar de volgende datums. Groepen welkom op afspraak!
Locatie: buiten in prachtige boerderijtuin, Hoogstraat 78 Sint-Oedenrode

Zo ziet de workshop eruit:
inloop met thee en iets lekkers
meditatie
vrij schilderen, onder begeleiding van Lenneke
persoonlijke nabespreking en je schilderij laten ‘lezen’ door Silvie

Tarief €55,-  per persoon
inclusief één schilderdoek van ca. 50x50cm, verf, materiaalgebruik en verse thee.
Duur: 2,5 uur.
Bij mooi weer is de workshop in de boerderij-tuin van Healing Zentrum.
Op andere momenten is de workshop in de edelstenen-winkel van Healing Zentrum.

Recensies

“Ik had niet echt een idee wat ik me er van voor moest stellen. Je komt op een werkelijk prachtige locatie waar ik me meteen fijn voelde. Ik vond het lastig waar te beginnen. Maar met wat kleine maar rake  opmerkingen van Lenneke, een bredere kwast en af en toe het doek draaien, voelde het laagje voor laagje meer bij me passen en werd ik zekerder van welke stukken ‘klaar’ waren en waar nog wat nodig was.  Bij het  ‘lezen’  van mijn schilderij door Silvie, kwamen herkenbare maar ook nieuwe inzichten boven. Ik heb er de hele dag een blij gevoel aan over gehouden. Zeker een aanrader! Lenneke en Silvie bedankt! Het was een bijzondere ochtend.”
– Ans

“Het was voor mij een hele fijne en bijzondere ervaring. Het schilderij heeft een mooie plek in ons huis gekregen en voelt goed.”
– Nienke

“Wat een prachtige plek en fijne energie hangt daar. Ik was gisteren helemaal op toen ik thuis kwam. Ik had niet ingeschat dat het zoveel met me zou doen. Ik kon aan alles merken dat er op energetisch niveau van alles in gang gezet was. Eenmaal thuis ben ik 2 uur gaan slapen. Iets dat ik nooit doe, dit was verrassend dus voor mij. Bedankt voor de fijne ochtend gisteren.
– Marian